The Hello Bar is a simple web toolbar that engages users and communicates a call to action.

Monday, September 14, 2009

Buku terbaru tulisan saya

Pagi tadi saya menerima panggilan telefon daripada Tuan Irfan, Editor Perolehan, PTS Professional Publishing Sdn Bhd. Beliau menyatakan bahawa manuskrip buku terbaru tulisan saya bertajuk Memaksima Daya Pengaruh sudah siap disunting. Insyaallah akan saya terima manuskripnya pada minggu hadapan untuk semakan sebelum dicetak.

Proses penulisan buku ini sudah memakan masa lebih setahun. Ia bermula dengan lontaran idea dari bos PTS sendiri, Puan Ainon yang diwar-warkan di blog UNIKAPTS bertarikh 26 Ogos 2008. Buku berkaitan seni pengaruh adalah buku yang dicari katanya. Saya sahut cabaran itu.
"Kepada mentee-mentee Sifu yang sudah mengikuti bengkel teknik adaptasi, tulislah buku tentang Seni dan Daya Pengaruh.Tema daya pengaruh adalah tema evergreen dan pasarannya baik.Di kedai-kedai buku, banyak judul bertemakan 'influence' dipamerkan di rak kerana permintaan bagi buku-buku influencing-skills memang bagus."

Insyaallah buku ini akan dicetak pada bulan Oktober November. Di laman Facebook sudah ada dua orang rakan saya yang telah membuat tempahan awal. Jika tuan/puan berminat hubungi saya SEGERA! Diskaun istimewa menanti 10 pembeli terawal!

* Gambar hiasan. Cover buku saya akan muncul sedikit masa lagi. Harap bersabar...


No comments:

Post a Comment